Bogudgivelsesdag

Bogudgivelsesdag

I dag udkommer Britt Nørbaks spændingsroman INSTINKT, der er første bind i en serie, der foregår i et lukket, dansk kvindefængsel.

Idéen til historien om Julie Røpke, der måske/måske ikke har begået Danmarkshistoriens største smykkerøveri, opstod for mere end ti år siden, da Britt Nørbak arbejdede som journalist. Sideløbende med en karriere som chefredaktør hos Dansk Brystkræft Organisation og faglitterær forfatter begyndte hun en grundig research i fængselsmiljøet.

– Film og tv-programmer om emnet er primært med mandlige indsatte, men mit fokus ligger på kvindeafdelingen og den nedprioriterede Kriminalforsorg. Inden min skrivefase interviewede jeg en kvindelig indsat og fulgte en kvindelig fængselsbetjent på jobbet. Her kunne jeg se, at min romanidé var realistisk med sin beskrivelse af et hierarki blandt de indsatte, en selvbestaltet ‘Dronning’ på afdelingen og indsmugling af stoffer, siger Britt Nørbak.

INSTINKT kan blandt andet købes her og her.