På Krimimessen 2021 løftede Britt Nørbak lidt af sløret for sin næste krimi

På Krimimessen 2021 løftede Britt Nørbak lidt af sløret for sin næste krimi

På weekendens Krimimesse i fængslet i Horsens blev Britt Nørbak interviewet om sin krimi INSTINKT, der foregår i et lukket dansk kvindefængsel.

Hun fortalte, at hun er nødt til at ‘lyve hurtigt’, fordi virkeligheden har været tæt på at overgå hendes fantasi.

– Jeg har researchet til min spændingsserie siden mit besøg i Ringe Statsfængsel i 2009, hvor jeg undersøgte, om de episoder, der skulle indgå i min roman, var realistiske. Det var de – og mere til.

Britt Nørbak stod på Byens Forlags stand sammen med pressemedarbejder Asger Nørkær Nielsen og krimiforfatter og tidligere drabsefterforsker Arne Woythal

Der var en ‘dronning’ på den lukkede kvindeafdeling, der var en romance mellem en indsat og en ansat, og der var stoffer i fængslet, som de ansatte udmærket kendte til, men ikke havde ressourcer til at komme til livs. Da jeg begyndte at skrive, placerede jeg et moderne topsikret fængsel på en mark i Aalborg Øst. Jeg var inspireret af de såkaldte superfængsler i USA. I 2017 indhentede virkeligheden min fantasi, da Danmark fik sit mest moderne og bedst sikrede fængsel; Storstrøm Fængsel på Falster, som erstatning for det 150 år gamle Vridsløselille Fængsel, sagde Britt Nørbak.

Sidst i interviewet spurgte Asger Nørkær Nielsen, om det var muligt at få lidt informationer om den næste bog i rækken.

– Jeg kan afsløre så meget, at der i bog nummer to er nogle af de indsatte i Omega Max, der planlægger at flygte … , lød det kryptiske svar fra forfatteren.

Efter interviewet talte Britt Nørbak med flere af sine læsere. Blandt andet kom to yngre kvinder og fortalte, at deres bedstemor havde været fængselsbetjent, og kvinderne ville hjem og spørge bedstemor, om der også opstod romancer mellem indsatte og ansatte i hendes tid.

– Det gjorde der helt sikkert, udbrød en anden læser, der tilføjede, at hun tidligere arbejdede som fængselsbetjent.