Britt Nørbak: Sådan skrev jeg en roman om et kvindefængsel i Danmark

Britt Nørbak: Sådan skrev jeg en roman om et kvindefængsel i Danmark

Ernest Hemingway anbefalede, at forfattere kun skriver om det, de selv kender til. Men det er også meget givende at skrive om noget, man ikke kender til. Så kræver det dog, at forfatteren researcher emnet i bund og får skabt kontakt til relevante kilder.

Byens Forlag har netop udgivet en artikel, hvor forfatter Britt Nørbak fortæller, hvordan hun blev i stand til at skrive en krimi, hvori miljøet i et dansk kvindefængsel spiller en stor rolle. Blandt andet udtaler hun:

– Jeg ville ikke skrive om fængselslivet ud fra fri fantasi, gætterier og Hollywoodfilm, for jeg ville gerne, at min roman indirekte kom til at sige noget om det samfund, vi lever i i dag. Derfor vendte jeg mine idéer med indsatte og ansatte. Hvis de ikke gav mig et indtryk af, at romanens handling var troværdig, ville jeg ikke kunne overbevise læserne om, at historien var realistisk. Handlingen skulle give mening, der skulle være et godt plot; men det var også vigtigt for mig at ramme den jargon, der er i fængslet. At skildre deres ping-pong, vredesudbrud, frustration og ikke mindst den galgenhumor, jeg har opsnappet brudstykker af.

Læs hele artiklen her.

INSTINKT er første bind i en spændingsserie, der foregår i et lukket dansk kvindefængsel. Bogen kan blandt andet købes hos Byens Forlag, Saxo og Bog&Idé.

Læs anmeldelser af INSTINKT her.